Beste Webhosting / Nieuws & Achtergrond / Nieuwe AI-tool bouwt binnen enkele minuten complete websites op WordPress

Blog

Nieuwe AI-tool bouwt binnen enkele minuten complete websites op WordPress

Net zoals ChatGPT teksten en artikelen genereert, bouwt de nieuwe AI-website builder nu websites. De Nederlandse hostingprovider mijn.host lanceerde afgelopen week een tool die met behulp van AI binnen enkele minuten een complete website of…

Net zoals ChatGPT teksten en artikelen genereert, bouwt de nieuwe AI-website builder nu websites. De Nederlandse hostingprovider mijn.host lanceerde afgelopen week een tool die met behulp van AI binnen enkele minuten een complete website of webshop op WordPress creëert. Hiermee is het de eerste Nederlandse hostingprovider (naar ons weten).

Eenvoudig en Toegankelijk
De tool, gelanceerd op donderdag 25 juli, stelt gebruikers in staat om na het kiezen van een onderwerp, vormgeving en foto’s, en het geven van enkele opdrachten, hun eigen website te bouwen. Hiermee maakt mijn.host het bouwen van websites toegankelijker dan ooit. “Of het nu gaat om een yogastudio, een reisblog of een professionele webshop, alles is in een paar klikken gerealiseerd. Er is geen technische kennis vereist, waardoor het opzetten van een website eenvoudiger is dan ooit,” zegt oprichter Marijn Vlug van mijn.host.

Innovatief Gebruik van AI
Hoewel enkele buitenlandse bedrijven al AI gebruiken voor het bouwen van websites, wordt kunstmatige intelligentie daar vooral ingezet als hulpmiddel, bijvoorbeeld bij het schrijven van teksten. Mijn.host gaat verder en laat AI de hele website bouwen, inclusief plug-ins en bestelmogelijkheden voor een webshop. Bovendien is de AI-website builder de eerste die volledig werkt op het open-source platform WordPress, dat wereldwijd door meer dan 62 procent van alle websites wordt gebruikt. Dit maakt het platform populair omdat gebruikers eenvoudig hun eigen website kunnen bouwen en beheren, en volledig eigendom hebben van hun websites, zonder gebonden te zijn aan één hostingprovider.

Flexibiliteit en Transparantie
De AI-website builder van mijn.host sluit aan bij het doel van het bedrijf om zo transparant en flexibel mogelijk te zijn. Websites op WordPress kunnen gemakkelijk worden uitgebreid met plug-ins en bestelmogelijkheden. “Er zijn inmiddels een paar andere aanbieders die ook een website builder met AI aanbieden, maar niet op WordPress, zeker niet in Nederland. Dit maakt onze tool uniek,” zegt Vlug.

Stappenplan voor Gebruikers
Gebruikers kunnen in een paar simpele stappen een website bouwen via de AI-website builder. Eerst geven ze het onderwerp, de taal en de foto’s op. Vervolgens worden meerdere websiteontwerpen voorgesteld, allemaal gegenereerd door AI. Daarna gaat de AI aan de slag en genereert binnen enkele minuten een volledige website over het gekozen onderwerp, die direct live kan worden gezet. Het aanpassen van teksten en foto’s kan op dezelfde eenvoudige manier, zonder dat programmeerkennis vereist is.

Over mijn.host
Marijn Vlug richtte mijn.host in 2016 op om het hosten van websites eenvoudiger en goedkoper te maken en de service aan klanten te verbeteren. “Ik zag dat er in onze branche veel misging, en besloot om dit bedrijf te starten om het anders te doen,” zegt hij. Inmiddels heeft de scale-up 20.000 klanten en staat mijn.host regelmatig in de top van lijsten met de snelste en best gewaardeerde internetproviders. “Het inzetten van AI om het bouwen van websites toegankelijker te maken, past bij onze missie,” aldus Vlug.

STRATO_banner_Webhosters